Over mij

Kim Rooijackers

psycholoog | mens

psycholoog zwolleIn mijn 42 jaar mens-zijn, werk ik nu 17 jaar als psycholoog. Ik heb veel interessante opleidingen gevolgd, onder andere ACT, Mindfullnes, Mediation, Transactionele Analyse, Pesso Psychotherapie, (familie)opstellingen en Socratisch Motiveren.


Wat mij het meest bij is gebleven, is dat niet zozeer de methode leidt tot positieve resultaten, maar dat de kwaliteit van onze samenwerking bepalend is voor het resultaat. Daarbij is gekomen dat ik heb gezien dat mijn kennis en alles wat ik zie bij mijn clienten van ondergeschikt belang is. Het gaat er om dat zij het zelf zien en ervaren.


Ik heb geleerd om in openheid en nieuwsgierigheid bij de beleving van de ander te blijven, daar ligt het echte werk voor zowel client als therapeut. 


Voel je vrij om tijdens een kennismaking aan mij te vragen wat je van mij wil weten, zodat je mij ook gaat zien als mens en gelijkwaardige partner om mee samen te werken in jouw proces. Mijn filosofie: 

Leven met vrijheid is de grootste uitdaging. 

Ik zie mensen als vrije wezens, omgaan met deze vrijheid is een van de grootste uitdagingen van het leven. Vrijheid betekent niet dat je zonder stress, schuld en angst door je bestaan wandelt. Het betekent dat je eigenaar bent van je gedrag en keuzes. 


Geluk is een tijdelijke toestand, leven in tevredenheid is volgens mij een realistischer doel. Tevredenheid gaat over het kunnen omgaan met tegenslag en erkennen dat het leven, jouw leven, loopt zoals het loopt. Blijven hangen in schuld, onrecht en schaamte is een grote valkuil, maar zeer menselijk.