Ontwikkelen

door te blijven 

bij je eigen ervaring en beleving. 

Mijn benadering van therapie is anders dan wat je misschien gewend bent, maar het is een krachtige vorm die effectief is en vaak snel resultaat oplevert. Ik werk vanuit de Perceptual Control Theory (PCT) en gebruik fenomenologische reflectie. Laat me je uitleggen wat dat betekent.


De Perceptual Control Theory (PCT) is een psychologische theorie die stelt dat individuen constant bezig zijn om innerlijke balans te vinden, door gedrag te vertonen wat past bij hun doelen, normen en waarden. Zolang een mens leeft in de perceptie dat het leven zoals het geleefd wordt past bij zijn binnenwereld, is er geen sprake van psychisch lijden.


Depressie, stress, ongemak, angst en onrust ontstaan wanneer iemand bewust of onbewust een conflict bij zich draagt. 

Mijn visie en werkwijze 

psycholoog zwolle

"Depressie, stress, ongemak, angst en onrust ontstaan wanneer

iemand bewust of onbewust een conflict bij zich draagt"

psycholoog zwolle

Bijvoorbeeld wanneer je aardig gevonden wil worden, maar ook je grenzen aan wil geven, je het gezin in tact wil houden maar niet gelukkig bent in de relatie, je af wil vallen, maar geen aanpassingen wil doen in hoe je leeft, je behoefte hebt aan nabijheid maar ook een grote behoefte hebt aan autonomie.


In mijn aanpak focussen we op het ontvouwen van dit conflict en het verkennen van jouw binnenwereld.


We kijken naar impliciete thema's die aanwezig zijn in je lichaam en geest. Door ruimte te geven aan deze thema's kunnen ze zich ontvouwen en kunnen we inzicht krijgen in de onderliggende oorzaken van je psychisch lijden. Jouw ervaring en beleving zijn leidraad, ik volg jou.


Deze manier van werken wordt ‘fenomenologische reflectie’ genoemd, dat klinkt ingewikkeld maar het is juist een methode die toegankelijk is voor iedereen.


Belangrijk om te weten is dat je niet altijd precies hoeft te begrijpen welk conflict er is opgelost. Het gaat erom dat je verandering opmerkt en dat je je beter gaat voelen. Je hoeft je niet bezig te houden met theoretische kaders of analyses, want het werk gebeurt op de stoel. Ik creëer een veilige omgeving waarin we samen aan de slag gaan.

Voortgang maken met psychedelica

Het fenomenologisch reflecteren (zie mijn werkwijze hierboven) past uitermate goed bij de werking van psychedelica: Blijven bij de eigen innerlijke beweging en ruimte maken voor dat wat zich wil openbaren.


Tijdens een reis met psychedelica kan je sneller diepgang bereiken in het proces wat je al bent aangegaan. Een reis met psychdelica is bij mij dan ook altijd onderdeel van een therapeutisch traject, ik bied ze niet los aan. Wanneer je een reis wil maken  als onderdeel van therapie elders, dan is dat mogelijk in overleg. 


Ik heb een jarenlange ervaring in het reizen met psychedelica en begeleid nu ook anderen hierbij. Ik zorg voor een veilige setting en ondersteun jou om aan te gaan wat nodig is om verder te komen. Professioneel en integer. 

Als nodig en in overleg begeleid ik je samen met een collega. Een reis maken samen met je partner is ook mogelijk als onderdeel van relatietherapie.


Voor verdere informatie neem contact met mij op.


Informeer vooral jezelf over het gebruik

van psychedelica, er is veel over te lezen en luisteren!


p.s. Psychedelica zijn niet geschikt voor iedereen en niet iedereen heeft daar zin in. Een traject zonder psychedelica is nog steeds heel effectief in het maken van stappen in je persoonlijke ontwikkeling. 
Tarieven 2024

Particuliere tarieven

(vrijgesteld van btw)

Individuele therapie: 100,- / uur

Relatietherapie: 130 ,-/uur

Dagsessie psychedelica individueel 800,-

(met twee begeleiders 1500,-)

Dagsessie psychedelica met partner 1750,-


Zakelijke tarieven

(ex. 21% btw)

Individuele begeleiding: 185 ,-/uur

individuele coaching: 185,-/uur

Dagsessie psychedelica individueel 1480,-

(met twee begeleiders 2775,-)

Dagsessie psychedelica met partner 2975,--evt. Reiskosten 54 ct/km

-Er zijn voor mijn werkzaamheden geen vergoedingen

mogelijk vanuit de zorgverzekeraar.

-Annuleringen binnen 24 uur factureer ik volledig.

- online consulten ook mogelijkunsplash